print logo

Digitalisering av Påskeøya-dokumentene og lansering av Kon-Tiki ekspedisjonen på nett

I løpet av 2015 har vi digitalisert enda en ekspedisjon og vi har sett noen resultater av arbeidet vårt bli publisert.

Invitasjon til offisiell åpning av Kon-Tiki ekspedisjonens dokumenter på nett.

I 2013 og hele 2014 jobbet vi med å digitalisere Kon-Tiki ekspedisjonen. Da skannet vi og transkriberte vi alle dokumentene knyttet til ekspedisjonen. Ferdige filer ble gjort tilgjengelig for fagkonsulent for gjennomgang og godkjenning, før vi lastet opp filene i Kon-Tiki museet sin database med tilhørende metainformasjon. Dette var et stor arbeide som vi syns var veldig givende og lærerrikt. Vi fikk gjøre veldig mange prosesser og det involverte våre medarbeidere på en god måte. Alle fikk lære noe og alle kunne delta etter evne. Vi ventet spent på å se det ferdige resultatet på nett....

I 2015 fikk vi digitalisere dokumentene fra Påskeøya-ekspedisjonen. Det var et enklere prosjekt fordi det var mindre mengder med dokumenter. Dokumentene skulle bare digitalisereres, men også her lastet vi opp dokumentene og la inn informasjon som gjør dokumentene søkbare i Kon-Tiki museet sin database.

I desember kunne Kon-Tiki museet melde at det var offisiell åpning av Kon-Tiki ekspedisjonens dokumenter på nett. Vi var til stede som stolte representanter for Digforsk sitt arbeid og det er flott at et slikt materiale nå blir lettere tilgjengelig.

 

 

Av Isabel C. Rynning
Publisert 8. juli 2016 13:12 - Sist endret 8. juli 2016 13:24