Åpning av DigForsk Vadsø

Den 16. juni åpnet DigForsk sin nye registreringssentral i Vadsø. Avdelingsdirektør Eva-Lill Margit fra NAV Finnmark stod for den offisielle åpningen, og markeringen ble avsluttet med lunsj-buffet. Vi fikk også et musikalsk innslag.

Takket være et godt samarbeid med NAV Finnmark og Universitetet i Oslo (UiO), kunne daglig leder Hege Elisabeth Stock ønske velkommen til offisiell åpning av DigForsk sin nye registreringssentral i Vadsø. Sentralen har plass til 8 medarbeidere.

-Vi digitaliserer for tiden studentkort for UiO, men håper også å komme igang med andre lokale samarbeidsprosjekter, forteller daglig leder Hege Stock. Vi er i dialog med Varanger museum IKS avd. Vadsø museum-Ruija kvenmuseum om transkribering av håndskrevne tekster.

Med åpningen av sentralen i Vadsø får DigForsk en kjærkommen utvidelse av bedriften.

-Digitalisering av arkiv og samlinger er et satsningsområde for mange museer og bibliotek, og en viktig oppgave for å ta vare på kulturarven for fremtidens generasjoner, sier direktør jennifer Akselsen.

DigForsk AS Vadsø
Digitalisering av studentarkivet ved UiO